Programma 11 oktober 2017

Onze gasten

Annemiek van Vleuten
Annemiek van Vleuten heeft een palmares waar je U tegen zegt. Ze won de Ronde van Vlaanderen, het NK op de weg, het NK tijdrijden, etappes in grote rondes en het eindklassement van La Course 2017, waar ze harder de Col d’Izoard opreed dan de meeste mannelijke collega’s tijdens de Tour de France. Dramatisch was haar val tijdens de spelen van 2016 in Rio. Ze was op weg naar goud maar door een verschrikkelijke val op 10 km voor de meet liep ze een hersenschudding op en scheurtjes in haar ruggenwervel. Gelukkig leek het erger dan het was. Een maand later won ze alweer de Lotto Belgium Tour. Over bikkels gesproken.

Loes Gunnewijk
Haar specialisme is de individuele tijdrit. Ze werd Nederlands Kampioen Tijdrijden in 2006 en Nederlands Kampioen op de weg in 2010. Ze kent Annemiek van Vleuten en Marianne Vos goed want daarmee won ze menig ploegentijdrit. Klassiekers bevallen haar ook goed, getuige haar overwinning in 2012 wanneer ze de Vlaamse Wielerwedstrijd Omloop Het Nieuwsblad wint. Loes staat niet meer onder contract bij een ploeg maar ze is nog zeer actief in de wielerwereld. Met ingang van 1 januari 2017 is zij bondscoach junioren (vrouwen) van de KNWU. Daarnaast is ze assistent bondscoach van het Nederlands team paracycling.

Puck Moonen
Puck heeft nog geen uitslag van naam gereden. Toch kreeg zij afgelopen jaar een profcontract bij Lotto-Soudal. Haar bekendheid komt vooral door haar verschijning (het mannenblad FHM noemt haar de Mooiste Sportvrouw van Nederland). De ex-studente natuur- en scheikunde heeft op Instagram al meer dan 230.000 volgers. Tom Dumoulin heeft er nog geen 40.000. Vertrouwen in de toekomst heeft ze zeker: “Ik geef mezelf nog een paar jaar. Ik kom net kijken hé. Olympisch kampioene Anna van der Breggen won in het begin van haar carrière ook niks!”, aldus een interview in het Brabants Dagblad.